Безпілотники, що атакували Москву, "народилися" в РФ, вважає Михайло Подоляк / фото ua.depositphotos.com

Атака на Москву дронами здійснена не безпілотними літальними апаратами, які якось пов'язані з Україною.

Напевно, ці безпілотники "народилися" в одній із областей РФ, близькій до Москви, розповів радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк в ефірі "FreeДом". "...безсумнівно, це не дрони, які так чи інакше пов'язані з Україною. Це, напевно, дрони, які "народилися", підкреслюю, "народилися" десь у російській землі, десь в одній з близьких до Москви областей", - сказав він.

На думку радника, безпілотники захотіли "все-таки покарати авторів війни, змінити траєкторію і, замість того, щоб летіти знищувати українців, вони вирішили трошки показати норов і атакувати центр імперії, центр прийняття злих рішень".

Удар по Москві - сьогодні це варто знати

У столиці РФ вранці 30 травня пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що три безпілотники поцілили у житлові будинки, розташовані на вулицях Атласова і Профспілкова, а також на Ленінському проспекті. У мережі з'явилася інформація про постраждалих. Крім того, повідомлялося, що на підльоті до Москви були знищені 13 дронів.

У Кремлі озвучили несподівану причину удару дронами по Москві - нібито це "відповідь" України на "удари по одному з центрів прийняття рішень" 28 травня, проте не уточнили про який об'єкт йдеться. Варто зазначити, що Київ не повідомляв про ураження супротивником якогось дуже важливого об'єкта під час цієї атаки.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня ворог "привітав" киян з Днем Києва - з території Росії запустили понад 40 іранських дронів-камікадзе Shahed, українська протиповітряна оборона спрацювала чудово. На жаль, унаслідок падіння уламків безпілотників є жертви, також пошкоджено дах одного з торгово-розважальних центрів і кілька будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: