Удар дронами по Москві: у Зеленського сказали, де "народилися" безпілотники (відео)

Дрони вирішили атакувати "центр прийняття злих рішень", вважає радник очільника Офісу президента України.

Атака на Москву дронами здійснена не безпілотними літальними апаратами, які якось пов'язані з Україною.

Напевно, ці безпілотники "народилися" в одній із областей РФ, близькій до Москви, розповів радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк в ефірі "FreeДом". "...безсумнівно, це не дрони, які так чи інакше пов'язані з Україною. Це, напевно, дрони, які "народилися", підкреслюю, "народилися" десь у російській землі, десь в одній з близьких до Москви областей", - сказав він.

На думку радника, безпілотники захотіли "все-таки покарати авторів війни, змінити траєкторію і, замість того, щоб летіти знищувати українців, вони вирішили трошки показати норов і атакувати центр імперії, центр прийняття злих рішень".

Удар по Москві - сьогодні це варто знати

У столиці РФ вранці 30 травня пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що три безпілотники поцілили у житлові будинки, розташовані на вулицях Атласова і Профспілкова, а також на Ленінському проспекті. У мережі з'явилася інформація про постраждалих. Крім того, повідомлялося, що на підльоті до Москви були знищені 13 дронів.

У Кремлі озвучили несподівану причину удару дронами по Москві - нібито це "відповідь" України на "удари по одному з центрів прийняття рішень" 28 травня, проте не уточнили про який об'єкт йдеться. Варто зазначити, що Київ не повідомляв про ураження супротивником якогось дуже важливого об'єкта під час цієї атаки.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня ворог "привітав" киян з Днем Києва - з території Росії запустили понад 40 іранських дронів-камікадзе Shahed, українська протиповітряна оборона спрацювала чудово. На жаль, унаслідок падіння уламків безпілотників є жертви, також пошкоджено дах одного з торгово-розважальних центрів і кілька будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: