На півдні України супротивники облаштовують нові оборонні рубежі / фото t.me/CinCAFU

Російські окупанти на лівому березі Дніпра облаштовують нові рубежі оборони.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Збройних сил України Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 13:00.

"Противник намагається утримати зайняті рубежі, але водночас переформатовує підрозділи, облаштовує нові рубежі оборони, в тому числі і на лівому березі Дніпра", - сказав Назаров.

Відео дня

За його словами, ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення. Також окупанти ведуть повітряну розвідку і атакують територіальні громади, як і прилеглі до лінії зіткнення, так і в глибокому тилу.

Назаров зазначає, що звільнену територію Херсонщини ворог також тримає в напрузі і обстрілює з лівого берега Дніпра.

"Важкою артилерією і реактивними системами залпового вогню обстріляні населенні пункти Новоалександрівської громади Бериславського району. Внаслідок обстрілу постраждали 3 цивільні особи, та пошкоджено приватні садиби", - повідомив спікер командування.

Ситуація на півдні України - найважливіші новини

ЗСУ наприкінці серпня пішли у контрнаступ на різних напрямках. Станом на 21 жовтня у Херсонській області вже деокуповано понад 80 населених пунктів.

Сьогодні, 30 жовтня, у ранковому зведенні Генштаб Збройних сил України повідомив, що у населених пунктах поблизу міста Херсон ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. Відзначено прибуття з міста Грозний до населеного пункту Каланчак близько сотні росгвардійців.

Тим часом, на території Нової Каховки російські спецслужби активно прослуховують телефонні розмови цивільного населення.

Вас також можуть зацікавити новини: