Партизани повідомили про формування нових ворожих підрозділів / фото ua.depositphotos.com

Росія створила в ряді військових частин окремі підрозділи, які укомплектовують найманцями з Середньої Азії.

Такі підрозділи позначили символом "А" (розшифровується як Азія), повідомляє партизанський рух "Атеш" в Telegram, посилаючись на відомості джерел. За даними партизанів, в такі збройні формування набирають мігрантів, які хочуть отримати російське громадянство чи заробити грошей.

"...у низці військових частин створені окремі підрозділи з-поміж мігрантів із Середньої Азії... Це дозволить ненадовго відтермінувати другу масову хвилю мобілізації, заплановану на цю осінь", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

Війна в Україні проти Росії - сьогодні це варто знати

В Україні під час повномасштабної війни, розв'язаної росіянами рано вранці 24 лютого 2022 року, ліквідовано дуже багато загарбників. Загальні втрати ворога на 11 вересня 2023 року становлять приблизно 269 тис. 210 окупантів.

Правозахисник і блогер Марк Фейгін повідомив, що РФ зараз потрібно конче 100-150 тисяч нових мобілізованих. На його думку, росіянам вже у жовтні загрожує посилення мобілізації.

Варто зазначити, що 21 вересня 2022 року влада РФ несподівано оголосили так звану часткову мобілізацію. Примітно, що мобілізувати мали лише людей з військовим досвідом, проте часто повістки отримували люди, які навіть не служили в армії.

Вас також можуть зацікавити новини: