Скоро громадянам РФ загрожує посилення мобілізації, попередив експерт / фото УНІАН, Сергій Ревера

Мобілізація в Росії може бути посилена у жовтні поточного року.

Владі РФ конче зараз необхідні понад 100 тисяч нових мобілізованих, розповів правозахисник і блогер Марк Фейгін. "...мобілізацію проведуть, діватися нікуди... А навіщо вони законодавство змінювали все літо, запроваджували всі ці технічні можливості для контролю виїздів, перетину державного кордону, ці електронні повістки і так далі? Ну для чогось же це робилося", - заявив експерт.

За його словами, мобілізація 2023 року в Росії може бути не надто широкомасштабною, але влада її все одно проведе. "...я думаю, що мобілізація загрожує..., я думаю, що в жовтні шанс є. Я не стверджую цього... їм 100-150 тисяч потрібно конче саме зараз...", - сказав Фейгін.

Варто зазначити, що за час повномасштабної війни РФ втратила в Україні вже приблизно 68 тис. 630 окупантів.

Цікаві новини Росії - сьогодні це варто знати

РФ активно проводила приховану мобілізацію, а пізніше - 21 вересня минулого року, російська влада оголосила про так звану часткову мобілізацію. В армію мали потрапити люди з бойовим досвідом, проте не раз повідомлялося, що повістки отримували громадяни, які далекі від військової справи. Багато чоловіків покинули Росію. Пізніше росіянам почали "закручувати гайки" - не всі можуть виїхати за кордон.

ЗМІ з'ясували, що навесні в РФ мав розпочатися новий набір контрактників. На початку вересня заступник глави російського Радбезу Дмитро Медведєв стверджував, що з початку 2023 року в армію його країни на службу за контрактом взяли понад 200 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: