Завдяки касетним боєприпасам українські воїни отримають перевагу, вважає експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Завдяки касетним боєприпасам Сили оборони України (до них, зокрема, входять Збройні сили України, Нацгвардія та Держприкордонслужба) зможуть отримати перевагу під час наступальних та оборонних операцій.

Такий боєприпас здатен при вдалому варіанті застосування ліквідувати кілька броньованих машин і десятки дрібних неброньованих бойових авто, розповів генерал української армії, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі "FreeДом".

"Ось такі системи, як касетні боєприпаси, - це і в обороні, і в наступі підвищує на щабель знищення ворога. Простий снаряд, наприклад, може знищити при середньому форматі 5-10 осіб. Цей снаряд, касетний боєприпас, може знищити 30-60 осіб...", - поділився експерт.

Відео дня

Допомога українцям - сьогодні це варто знати

7 липня Міністерство оборони США оголосило про надання чергового пакету допомоги Україні у сфері безпеки, в який, в тому числі увійшли касетні боєприпаси. Таку допомогу Києву схвалив американський президент Джо Байден.

Український міністр оборони Олексій Резніков зазначав, що українська сторона вже тривалий час наполягала на наданні касетних боєприпасів, оскільки вони необхідні для звільнення нашої землі він росіян.

Касетні боєприпаси - це різновид боєприпасів типу "земля-земля" чи "повітря-земля", які начинені меншими бойовими припасами. Під час розриву "начинка" розлітається і вражає цілі.

Вас також можуть зацікавити новини: