Активність ворога на Горлівському напрямку знизилася / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Окупанти на Горлівському напрямку знизили свою активність у порівнянні зі щільністю ворожих обстрілів в останні місяці. Про це розповів боєць ЗСУ Євген Ієвлєв з Горлівського напрямку в ефірі "Еспресо".

За його словами, за попередні 3-4 дні активність ворога впала порівняно з останніми місяцями. "Летять і касетки, і міномети, але не так, як це було раніше. Тобто з 24 годин на добу активність була 18-20 годин. Противник з періодичністю раз на 2 години запускає FPV-дрони по наших логістичних шляхах, де ми виїжджаємо на позиції, вивозимо хлопців. Але на здивування стосовно того, що було в останні два місяці, трохи притихло", - прокоментував боєць ЗСУ.

За його словами, наразі складно сказати, чому противник знизив свою активність, однак пошкодження чи знищення ворожих логістичних артерій на 15-20 км вглиб ворожої території не спостерігається.

Відео дня

"Можливо, десь вороги стали економити БК, бо машини, які їм доставляли боєкомплекти, ми бачимо, що вони їздять. Перший варіант, який ми розглядаємо, - вони готуються до наступу. Другий – економлять БК, який міг десь їм знадобитися більше. Або вони отримали сигнали, що якийсь певний час боєкомплекти отримувати не будуть", - зауважив Ієвлєв.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби, 24 березня, на фронті між нашими військами та окупантами відбулося 60 бойових зіткнень. Зокрема, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 10 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Первомайське Донецької області. 

Як пишуть аналітики ISW, армія РФ нещодавно просунулася на захід від Бахмута, на південний захід від Донецька та біля Авдіївки. Проте українським військовим вдається утримувати позиції недалеко від Орлівки, незважаючи на заяви щодо просування російських окупантів на захід від населеного пункту. 

Вас також можуть зацікавити новини: