Путін боїться смерті, зазначив Арестович / скріншот

Президент Росії Володимир Путін не ухвалить рішення про новий масштабний наступ на Україну.

Таку думку висловив радник Офісу президента України Олексій Арестович, зазначивши, що "Путін вже інакше ухвалює рішення".

"Я думаю, що він не ухвалить рішення наступати. Він вже у перспективі особистої загибелі дивиться, особистої політичної поразки, - сказав він. - У Росії розуміють прекрасно, що якщо кадрові, найкращі, елітні частини не впоралися, не вирішили ці завдання, то чекати великих подвигів від погано озброєних, мобілізованих не доводиться. Їм потрібно вирішити обмежені завдання".

При цьому Арестович додав, що вважає Путіна "гранично раціональною людиною, аж до повної відсутності емпатії, емоцій, але у рамках свого ірраціонального світу".

Новий наступ Росії - що повідомлялося

Як заявив днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Росія готує 200 тисяч військовослужбовців, щоб кинути їх на війну проти України. За його словами, росіяни можуть зробити ще одну спробу захопити Київ.

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм йти воювати, і вони йдуть воювати.... Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не сумніваюся, що вони знову підуть на Київ", - попередив він.

Офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін оцінив загрозу нового наступу РФ на Київ такими словами:"Я сумніваюся, що можна захопити Київ такою кількістю солдатів, але можна здійснити спробу його оточення".