Росія ймовірно готується до нового масштабного наступу / фото ua.depositphotos.com

Для нового наступу російські війська можуть розглядати три напрямки - північний, південний та донецький.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Притула, зазначивши, що РФ обрала тактику навали живою силою на гарячих точках фронту, попри колосальні втрати, передає 24 канал.

"Вони будуть кидати у бій велику кількість живої сили, будуть йти хвилями", - припустив він.

Експерт не виключає, що РФ може наступати з боку Білорусі з метою відрізати центральну частину України від західних поставок.

Також, на думку Притули, для Росії гостро стоїть питання захисту Криму, а тому росіяни можуть почати наступати відразу з двох сторін: з півдня і півночі.

Новий наступ Росії - думки, чи є загроза

Як писав УНІАН, прем'єр-міністра Польщі Матеуш Моравецький вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін "ніколи не здається", а тому нова спроба захопити Київ не виключена.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, Росія не зможе в такий стислий термін накопичити суттєві сили у 500 тисяч мобілізованих для нового масштабного наступу, чим лякають кремлівські пропагандисти.

Експерт нагадав, що в рамках підготовки до вторгнення 24 лютого 2022 року Кремль перекидав ЗС РФ чисельністю в 180 тисяч військових до кордонів України з жовтня 2021 року, розгорнувши перекидання ще взимку 2021-го.