Бахмут вкотре обстріляли / фото facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Російські війська 21 жовтня вчергове обстріляли цивільне населення Бахмута в Донецькій області касетними боєприпасами із реактивних систем залпового вогню "Град".

Про це повідомляється на сторінці Національної гвардії України у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що постраждалим від острілу громадянам бригадами швидкого реагування НГУ була надана домедична допомога, після чого поранених евакуювали до медичного закладу.

Відео дня

У повідомленні зазначається, що обстановка у місті критична через постійні обстріли ворога.

"Обстріли касетними боєприпасами міст, де проживає місцеве населення, є воєнним злочином і російські війська та найманці, які займають позиції на цьому напрямку, понесуть за це покарання", - наголосили в НГУ.

Ситуація в Бахмуті 

15 жовтня президент України Володимир Зеленський розповів, що наразі тяжка ситуація зберігається на Донеччині й Луганщині. Найважча, за його словами, на Бахмутському напрямку.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що російські окупанти планують до кінця жовтня повністю захопити Бахмут.

Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що російська армія імітує захоплення Бахмута, щоб виглядати "переможцями" хоча б на одному напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: