РФ буде рідше завдавати по Україні масовані ракетні удари, вважає оглядач / фото REUTERS

Ракетні удари Росії по Україні не припиняться, але паузи між атаками будуть зростати, оскільки виробничий, відновлювальний і логістичний потенціал супротивника знижується.

Якщо зараз ми можемо говорити про паузи між ударами в два тижні, то через якийсь період часу, це буде середньостатистично три тижні, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко в ефірі "FreeДом".

"Для подібних ударів, щоб вони мали якийсь ефект, необхідний елемент прориву протиповітряної оборони. Елемент прориву протиповітряної оборони обумовлений великою кількістю одиниць ракетного озброєння, які запускаються...", - заявив експерт.

За його словами, головне, щоб ракет було досить багато, і протиповітряна оборона не могла знищити всі об'єкти, які запускаються.

"Тобто, це кількість у 70, 80, 90, 100 ракет протягом такого удару має бути запущена. Щоб накопичити таку кількість, відтворити, зняти зі зберігання, відновити, відправити на аеродром, розмістити на пускових майданчиках – це все займає... певний проміжок часу... якщо ми може зараз говорити про паузи між ударами в два тижні, то через якийсь період часу, це буде середньостатистично три тижні", – спрогнозував він.

Масований ракетний удар РФ по Україні 23 листопада і загроза нової атаки це варто знати

Наприкінці листопада російські загарбники знову атакували українську територію ракетами і дронами. Під удари потрапили об'єкти критичної інфраструктури, а також житлові будинки, є руйнування, жертви і постраждалі.

Українські воїни знищили 51 з понад ворожих 70 ракет і 5 безпілотників. Унаслідок масованого обстрілу виникли проблеми з електро-, тепло - і водопостачанням. Пізніше ситуація була стабілізована.

У Генштабі Збройних сил України попереджали, що супротивник знову може завдати ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині нашої країни.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов говорив, що ворожі атаки будуть, але українська сторона робить все для того, щоб наша енергосистема вистояла.

Вас також можуть зацікавити новини: