Микола Мельник розповів про активізацію росіян на сході та ситуацію довкола Авдіївки / фото з Телеграм-каналу Ганни Маляр

Російські окупанти активізувалися на сході України. Ворожий наступ силами до ротно-тактичної групи відбувається по всій лінії фронту, водночас передумов для виведення українських сил з Авдіївки наразі немає. 

Як зазначив в ефірі Апостроф TV офіцер ЗСУ Микола Мельник, окупанти ведуть комбінований наступ – посилають малі піхотні групи, а коли є можливість розвинути атаку, формують колони.

"Зрозуміло одне, що росіяни активізувалися, вони дійсно хочуть мати значні успіхи на початок 2024 року. Тут є і політичні моменти. Але нічого в них не вийде. Формально росіяни сильніші, але фактично якихось великих просувань на великій ділянці фронту, окрім як біля Бахмуту, немає", – додав він. 

Відео дня

Водночас говорячи про ситуацію в районі Авдіївки, офіцер зауважив, що передумов для того, щоб виводити звідти війська, наразі немає. За минулий тиждень росіяни просунулися на декількох посадках в районі Степового.

"На коксохім вони застрибнути не можуть, "промку" вони пройти не можуть, з південного фасу жодного успіху вони не мають, а з північного – є просування біля Степового, але воно не є критичним. Я дуже сподіваюсь, що ми зараз сконцентруємось на ротації тих підрозділів, які є на Авдіївському напрямку, і зведенні укріплень, і знову ж таки, я сподіваюсь, що ці укріплення будуть копати не солдати лопатою, а екскаватори", – констатував він. 

Війна в Україні: важливі новини

Українські захисники знищили три РСЗВ "Ураган", якими росіяни обстріляли Херсон 19 грудня. За словами речниці Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, військові намагаються максимально нищити ворожий технічний потенціал.

Крім того, Сили оборони потужно вдарили по скупченнях ворога та техніці окупантів. За даними Генштабу ЗСУ, авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Ще два удари завдали українські підрозділи ракетних військ.

Вас також можуть зацікавити новини: