Росіяни використовують нові дрони на фронті / скріншот

Російські військові почали використовувати на фронті "розумні" дрони з машинним зором. Один із таких БПЛА зафіксували на Херсонському напрямку близько трьох тижнів тому.

Про це повідомив техноблогер і військовий аналітик Сергій "Флеш" Бескрестнов під час телемарафону. За його словами, такі дрони здатні обходити РЕБ. Так, росіяни намагались атакувати катер українських морпіхів, але той був захищений такою системою. Тому ворог запустив новий дрон і той зміг уразити ціль.

"Машинний зір — маленький елемент, який не має особливо спільного зі штучним інтелектом. Це здатність БПЛА захоплювати ціль і уражати її", — пояснив "Флеш".

Відео дня

Як він розповів, штучний інтелект — це складніша система, яка дозволяє аналізувати ціль через нейромережі, що вміють навчатися. Однак пройде ще не один десяток років до того, як ШІ зможе самостійно керувати дронами на полі бою.

Водночас БПЛА з машинним зором можуть уражати техніку, що рухається і літати на великі відстані. Для них неважлива "втрата картинки", яка можлива через дію засобу РЕБ. Крім цього, різко падають вимоги до пілотів дронів, оскільки їм не потрібно бути професіоналами. Щоб керувати таким БПЛА можна мати базові навички - підіймати дрон і доводити до об'єкту. Далі він працює сам.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, Росія почала використовувати свої нові дрони з камерами нічного бачення для ударів по Нікополю, успішно реалізувавши   запуск БПЛА у темний час дня.

За словами військових, нові російські дрони з тепловізійними камерами радикально підвищили ефективність застосування дронів вночі, і особливо в зимовий період.

Вас також можуть зацікавити новини: