Офіцер Максим Морозов розповів про втрати РФ під Авдіївкою / фото ua.depositphotos.com

За час штурмів Авдіївки Донецької області російські окупаційні війська вже втратили до 30 тисяч особового складу. Таку оцінку навів офіцер "Легіону Свободи" Максим Морозов. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він зауважив, що ситуація в Авдіївці важка та критична. Росіяни здійснюють "серйозні наступальні дії" на місто. 

"За період осіннього наступу противника офіційно Генштабом було оголошено про втрати окупантів – 15 тис. особового складу. Тобто атакуючи невеличке місто Авдіївка, яке до повномасштабного вторгнення мало населення 30 тис., тільки за ці два місяці росіяни поклали там 15 тис. Треба розуміти, що до початку цього осіннього наступу вони десь так само втратили. Відповідно, армія РФ вже втратила до 30 тис. вбитими, наступаючи на Авдіївку", – пояснив Морозов.

Відео дня

Офіцер нагадав, що політичне керівництво РФ поставило перед окупантами завдання захопити Авдіївку до виборів чи "виступів їхнього плішивого лідера". І загарбники будуть виконувати цей наказ, жертвуючи величезною кількістю піхоти, наголосив він.

Морозов зазначив, що зараз окупаційні війська РФ намагаються знайти будь-які лазівки та слабозахищені частини на лінії фронту. До того ж, противник відновив застосування техніки, бо за погодних умов та м'яких ґрунтів окупанти залучали 1-3 одиниці техніки. Тепер відновлюється рух колонами у кількості  по 10-15 одиниць.

"Щодо ворожої піхоти, то ці приблизні втрати у 30 тис. під час наступів на Авдіївку, для противника не мають ніякого значення. Вже є інформація, що по лінії фронту ворог висилає свою піхоту без автоматів, бронежилетів та касок, даючи їм задачу: там лежать "убітиє соотєчествєннікі", біжіть і забирайте у них автомати, одягайте їхні каски та бронежилети. Ми вже спостерігаємо на деяких ділянках фронту саме такі штурми, коли відправляються російські вояки без зброї, бронежилетів, касок", – резюмував офіцер "Легіону Свободи". 

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби, за даними Генштабу ЗСУ, відбулося понад 70 бойових зіткнень із противником. Найбільше атак було відбито на Авдіївському напрямку. 

Водночас у розвідці Британії розповіли, що українські військові провели успішні контратаки на локальному рівні, щоб противник не міг встановити повний контроль над селом Степове біля міста Авдіївка. Зазначається, що протягом останнього тижня саме Авдіївка залишалася сектором, де відбуваються найбільш інтенсивні бої на фронті. 

Вас також можуть зацікавити новини: