Окупанти не пропустили іноземне судно біля острова Зміїний / фото УНІАН, Олег Куцький

Сьогодні окупанти погрожували обстрілом цивільному іноземному судну біля острова Зміїний, який територіально належить до Одеської області.

Про це повідомили у командуванні Військово-Морських сил ЗС України

"Сьогодні вранці цивільне судно "Britta K" під прапором Республіки Того, що здійснювало транзитний прохід по українських територіальних водах поблизу острова Зміїний, отримало сигнал від росіян з вимогою покинути територіальні води Росії, інакше по ньому буде застосовано зброю", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що РФ намагається незаконно привласнити територію України, вже навіть без так званих "псевдореферендумів". Раніше так робив Гітлер під час Другої світової війни.

"Але ми свої території не віддамо, і загарбники обов'язково підуть за їх кораблем!", - заявили у ВМС ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський заявив, що держава розглядає різні варіанти розблокування своїх портів. Один з них — військовий, і для цього вже запросили необхідне озброєння.

Тим часом РФ продовжує грубо порушувати норми міжнародного права, використовуючи морський і повітряний простори для обстрілів території України і торгових суден третіх держав за допомогою літаків і кораблів Збройних сил. В українських портах Чорного та Азовського морів знаходяться 85 іноземних суден, заблокованих через російську агресію.

Однак Росія згодна розблокувати порти в обмін на зняття санкцій з експорту продукції РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: