СРЗК "Екватор" / фото соцмережі

Збройні Сили України під час атаки на окупований острів Зміїний могли пошкодити розвідувальний корабель російських військ. Такий висновок можна зробити з чергового некролога, опублікованого у соцмережах.

Так, користувач Twitter з ніком Necro Mancer звернув увагу на те, що в РФ попрощалися зі старшим мотористом електромеханічної бойової частини СРЗК "Екватор" – старшим матросом Хатажуковим Муратом Хусеновичем.

ЗСУ могли затопити розвідувальний корабель росіян під час боїв за Зміїний

Зазначається, що старший матрос СРЗК "Екватор" загинув 7 травня 2022 року – він брав участь у так званій "спеціальній воєнній операції", зокрема і в "обороні стратегічно важливого об’єкта в Чорному морі – острова Зміїний".

Відео дня
ЗСУ могли затопити розвідувальний корабель росіян під час боїв за Зміїний

Зазначимо, острів Зміїний став для рашистів черговим "філіалом" Чорнобаївки. 7 травня стало відомо, що розвідувально-ударні безпілотники завдали удар по десантному катеру "Серна", який прибув на Зміїний для ротації та/або евакуації окупантів. 

Також стало відомо і про завдання бомбового удару по острову Зміїний парою українських літаків.

То ж не виключено, що під час боїв за Зміїний той же Bayraktar TB2 міг як мінімум пошкодити рашистський розвідувальний корабель.

Нагадаємо, напередодні речник Одеської ОВА анонсував "багато цікавинок" на Зміїному. Острів є стратегічним об'єктом і його вже найближчим часом можуть звільнити, як і Харківську область.

Водночас, у Росії почали підтверджувати загибель своїх військових на Зміїному. ЗМІ написали про смерть медика-контрактника.

Довідка УНІАН. Гідрографічне судно "Екватор" було побудоване у Польщі, спущене на воду у 1968 році, а у 1969 році введено до складу гідрографічної служби Чорноморського флоту.

У 1976 році судно було переобладнано у розвідувальний корабель, з 1992 року класифікується як середній розвідувальний корабель. У кінці 2013 року "Экватор" пройшов модернізацію радіотехнічних засобів. Наразі входить до складу 519-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів ЧФ РФ (базується в бухті Південна, Севастополь).

Вас також можуть зацікавити новини: