Окупанти забирають техніку у цивільних / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти на тлі значних втрат утворили "військові комісаріати" для вилучення цивільної техніки на користь армії.

"Російські окупаційні війська щодня зазнають значних втрат як у живій силі, так і в техніці. Військово-промисловий комплекс окупантів не встигає продукувати та відновлювати техніку закладену ще у радянські часи на базах зберігання, тому все частіше, росіяни вилучають цивільну техніку у підприємств на потреби свого війська", - повідомляє "Центр національного спротиву".

Як зазначається, в першу чергу загарбники намагаються відібрати техніку на окупованій території, щоб якомога швидше передати її підрозділу й не створювати зайвого напруження на території РФ.

Відео дня

"Зокрема стало відомо, що утворені окупантами "військові комісаріати" на ТОТ Донецької та Луганської областей розпочали процес обліку та вилучення у підприємств вугільної промисловості автобусів та вантажівок на користь окупаційних військ", - розповіли в ЦНС.

Війна в Україні - останні новини

Загальні втрати РФ у війні проти України з початку повномасштабного вторгнення становить близько 272 тисяч 320 осіб. Також знищено 4620 танків ворога (+4 за минулу добу), 8828 бойових броньованих машин (+4 за добу), 6003 артилерійські системи (+15), 776 реактивних систем залпового вогню  (+2), 523 засоби ППО (+2), 4742 БПЛА оперативно-тактичного рівня (+4), 8537 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн (+12), та 896 одиниць спеціальної техніки (+5).

За словами експертів, розв’язка контрнаступу вже близько, обидві армії задіяли стратегічні резерви.

Вас також можуть зацікавити новини: