Контрнаступ наближається до кульмінації / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

Літній контрнаступ ЗСУ наближається до своєї фінальної стадії, адже обидві сторони задіяли стратегічні резерви. Тепер все вирішиться тим, у кого резерви скінчаться раніше. Таку думку в інтерв'ю Spiegel висловив авторитетний військовий аналітик, директор Програми вивчення Росії в американському урядовому Центрі військово-морських аналізів Майкл Кофман. 

"Він (контрнаступ ЗСУ) вступає у вирішальну фазу. Важко оцінити, коли наступальна операція може кульмінувати або закінчитися, ці речі, як правило, не відбуваються лінійно, але очевидно, що ми наближаємося до останніх етапів цієї операції", – заявив він.

Кофман зазначив, що є ознаки залучення стратегічних резервів обома сторонами, тому фінал битви буде визначений тим, хто краще розпоряджається своїми силами та хто виснажиться першим.

Відео дня

"Я думаю, що існує реалістична можливість прориву українських сил через російські лінії. Безумовно, за останні пару тижнів імпульс набрав обертів, і динаміка дещо змінилася. Військові дії, звичайно, можуть відбуватися нелінійно. Якщо російські військові виснажені, і вони не матимуть додаткових резервів, щоб кинути їх у бій, це може поставити російські сили в ненадійне становище", – заявив він. 

Втім аналітик підкреслив, що реальна війна – "це не салонна гра", в якій можна відносно легко передбачити результати.

Контрнаступ ЗСУ – останні новини

Як писав УНІАН, сторонні спостерігачі підтверджують поступове розширення українського клину в російській обороні на Запоріжжі. Через брак підкріплень, росіяни не можуть ефективно скористатися з усіх переваг, що надають їм збудовані укріплення.

Щоб не допустити українського прориву, російське командування перекидає на південь найбільш боєздатні підрозділи, які досі перебували на Донбасі.

За даними британської розвідки, зараз росіяни спішно укріплюють оборонні позиції навколо окупованого Токмака, побоюючись, що українська армія незабаром може підійти до цього міста.

Вас також можуть зацікавити новини: