Експерт оцінив ситуацію на Лимано-Купʼянському напрямку / фото wikimedia.org

Російські окупанти перекинули частину сил з-під Купʼянська для штурмів Авдіївки Донецької області. Проте зараз перекидає резерви назад на Лимансько-Куп'янський напрямок.

Як зауважтив в ефірі "24 каналу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, основна мета росіян – все ж Авдіївка. Натомість Купʼянськ, як і минулого літа, є відволікаючим маневром. 

Він наголосив, що там ситуація окупантів з ресурсом не покращилась, а навпаки – погіршилась. Саме звідти росіяни перекинули велику кількість сил та засобів під Авдіївку.

Відео дня

"Росіяни з-під Авдіївки нікуди не ділися", – наголосив Коваленко.

За словами оглядача, на Лимансько-Куп'янському напрямку окупанти чинять доволі потужний тиск. Проте цей тиск не потужніший за те, що відбувалося в липні чи серпні. При чому, тоді у ворога був значно кращий ресурс.

На сьогодні на Лимансько-Куп'янському напрямку окупантам заважає не тільки гірший ресурс, а й гірші погодні умови. На думку експерта, росіяни розпочали свої наступальні дії в не найкращий період.

Війна в Україні: це варто знати

Міністр оборони України Рустем Умєров представив особовому складу нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Ним став полковник Сергій Лупанчук.

Водночас під Бахмутом ворог значно посилює свої дії. Росіяни не жаліють ні сил, ні засобів для атак. Сержант роти ударних безпілотних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич описав обстановку на південь від Бахмута фразою: "ми атакуємо – нас атакують".

Вас також можуть зацікавити новини: