Олесь Маляревич розповів про обстановку на Бахмутському напрямку / фото instagram.com/libkos

Російські окупаційні війська значно посилили свої дії на Бахмутському напрямку. Про це заявив сержант роти ударних безпілотних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

"Ситуація на південь від Бахмута виглядає таким чином: ми атакуємо – нас атакують. За останній тиждень Сили оборони деокупували декілька позицій, а росіяни наступного дня намагаються ці позиції повертати. Ворог не шкодує ані сил, ані засобів, ані людей, щоб це робити. Коли противник розкривається, то ми його знищуємо", – пояснив він ефірі телеканалу "Еспресо".

Він зауважив, що окупанти потужно тримаються за Бахмут. Ворог підтягує туди свої резерви, втрачає багато техніки та особового складу.

Відео дня

"Наше завдання полягає в тому, щоб потроху звільняти території. Одна-дві позиції ворога, 10-50 метрів звільненої української землі – це вже великий результат. Треба закріплюватися й прикривати піхоту, щоб рухатися далі", – резюмував Маляревич. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

Росіяни втратили під Авдіївкою бойові машини піхоти БМП-1У, які були вкрадені в армії Грузії у 2008 році. Загалом тоді росіяни вкрали в Грузії 14 одиниць БМП-1У.

Загалом протягом доби на фронті відбулося понад 50 боєзіткнень. Ворог атакував майже на всіх напрямках фронту. Зокрема, штурмові дії противник вів Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському, Запорізькому напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: