Окупанти в Маріуполі проведуть масову мобілізацію \ фото Петро Андрющенко

В тимчасово окупованому Маріуполі росіяни планують мобілізувати до 10 тис. місцевих жителів.

Про це розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко. Він попередив, що у місті окупанти можуть відбирати майно та автівки громадян.

Використовуючи введення "військового стану", в окупованому Маріуполі планують розпочати масштабну мобілізацію. За попередніми оцінками, відправити на фронт можуть до 10 тис. чоловіків. 

Відео дня

Також колабораційна влада тепер може "законно" відбирати майно та автівки маріупольців. Залучати жителів до будь-яких робіт без виплати заробітної плати. Жителі окупованих міст, розуміючи це, почали масово виїжджати. Серед них – маріупольці.

"Окупанти закрили виїзд у бік Запоріжжя. Тому, нажаль, у маріупольців є лише одна можливість виїхати – через територію РФ. Далі через європейські країни можна повернутися до України. Тут на них чекає підтримка від мережі центрів "ЯМаріуполь". Ми готові їм надати всебічну допомогу", - повідомив Бойченко.

Ситуація у Маріуполі

З початку березня Маріуполь знаходився у блокаді окупаційних військ РФ. Загарбники скидали бомби на Маріупольський пологовий будинокдраматичний театр та інші будівлі, в яких ховалися мирні люди.

За даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок російської агресії було знищено понад 95% всіх споруд міста.

У середині травня захисники "Азовсталі" вийшли з території заводу. Вони тримали оборону більше 80 днів. Після цього Маріуполь опинився в повній окупації.

Раніше мер міста Вадим Бойченко повідомив, що у Маріуполі лишається понад 100 тис. жителів. В більшій частині міста немає води та світла, опалювальний сезон не зможуть почати.

Вас також можуть зацікавити новини: