Окупанти тікали від повені, прикриваючись цивільними / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Під час евакуації цивільних жителів з міста Каховка російські окупанти скористалися ними як живим щитом. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Зазначається, що 6 червня відбулася масова евакуація цивільного населення з міста Каховка, під час якої люди використовували власний автомобільний транспорт.

"Разом з цивільним населенням евакуаційними маршрутами скористались російські окупанти. Під час такого переміщення загарбники використовували місцевих жителів у якості живого щита", - наголосили у Генштабі.

Відео дня

Крім того, зауважується, що ворог не був готовий до наслідків підриву греблі Каховської гідроелектростанції: він зазнав втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.

"Зокрема, в підрозділах 7-ї десантно-штурмової дивізії та 22 армійському корпусі ЗС РФ є травмовані, загиблі та зниклі безвісті. Також у вказаних підрозділах втрачено декілька польових складів з боєприпасами та провізією, автомобільну та бронетанкову техніку, інше військове майно", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. У результаті теракту десятки населених пунктів зазнали підтоплення.

Як зауважує американський Інститут вивчення війни (ISW), перед підривом російські пропагандисти активно висловлювали стурбованість можливим форсуванням Дніпра українською армією.

Вас також можуть зацікавити новини: