Атака на "Оленегорський горняк" була особливою, поділився експерт / скріншот

Було уражено російський великий десантний корабель "Оленегорський горняк", і це "велика перемога України на морі".

Російські окупанти розуміють, що українська сторона здатна завдавати ударів морськими безпілотниками майже по всіх пунктах базування Чорноморського флоту РФ, розповів колишній заступник начальника штабу Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко в ефірі каналу "FreeДом".

"Це був перший раз, коли Україна проектувала свою військово-морську силу на дистанцію 740 км від свого південного узбережжя, від району Одеси...", - підкреслив експерт.

Відео дня

Капітан 1-го рангу запасу зазначив, що у морських дронів, які має наша країна, дуже серйозна бойова частина - за одними відомостями, це 300 кг, за іншими - 400 кг, і тому завдяки їхньому використанню можна серйозно пошкодити навіть ВДК.

Російський десантний корабель "Оленегорський горняк" пошкоджено - що потрібно знати

Біля берегів Новоросійська у ніч на 4 серпня була здійснена атака на кораблі РФ за допомогою надводних дронів. УНІАН дізнався, що це була спільна спецоперація ВМС ЗСУ та Служби безпеки нашої країни

У результаті атаки "Оленегорський горняк" отримав пробоїну і сильно накренився, його відбуксирували. За відомостями розвідки Великобританії, пошкодження російського корабля стало серйозним ударом по Чорноморському флоту Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: