Росіяни влітку посилять наступ у районі Часова Яру, упевнений експернт / фото 148-та окрема артилерійська бригада

У напрямку міста Часів Яр Донецької області дуже складна ситуація. ЗСУ докладають усіх зусиль, щоб стримувати наступ російських окупантів. Однак поки військові зусилля росіян не досягли піку, у червні або на початку липня ворог може розпочати каталізацію наступу на Часів Яр. Таку думку 24 Каналу озвучив військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко.

"Зараз наші Сили оборони там докладають титанічних зусиль, щоб стримувати російських окупантів. Але це ще не каталізація наступу. Це буде трохи пізніше. У них таке саме завдання. Це дійсно важливий об'єкт. Це панівна висота в регіоні. Відкривається шлях на Костянтинівку, а також на Слов'янсько-Краматорську агломерацію", - пояснив він.

Коваленко зазначив, що наступ на Часів Яр для окупантів не буде легким, оскільки там велика кількість населених пунктів, сіл, і не найкращий для їхнього просування ландшафт і рельєф.

Відео дня

З іншого боку, на ситуацію значно впливатиме допомога від західних союзників. З урахуванням того, що Часів Яр - панівна висота, артилерія там відіграє найважливішу роль. Хоча важливим є елемент протиповітряної оборони, тому що Часів Яр постійно атакують КАБами, підкреслив оглядач.

Часів Яр - новини

Напередодні представник угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що Часів Яр перебуває під повним контролем Сил оборони України. Але окупанти намагаються повністю знищити місто КАБами.

Як заявив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко, окупанти не зможуть захопити Часів Яр до 9 травня. За його словами, ворог не має тактичних успіхів у напрямку Часового Яру протягом останніх трьох днів.

Вас також можуть зацікавити новини: