ЗСУ звільнили село П'ятихатки на Запоріжжі / скріншот

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний опублікував відео про звільнення села П'ятихатки на Запоріжжі.

"Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади звільнили від російських окупантів населений пункт П'ятихатки Запорізької області. Слава Україні та її воїнам!" - зазначив генерал у підписі до ролика.

П'ятихатки звільнено - відео боїв

П'ятихатки звільнено - усі подробиці

Як писав УНІАН, за два тижні українські захисники звільнили вісім населених пунктів, в тому числі П'ятихатки, повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

Воїни 28 бригади та 2 ОСБ записали відео зі звільнених Патихаток, заявивши, що росіяни втекли звідти, кидаючи техніку і боєприпаси.

Військово-політичний оглядач Коваленко пояснив, наскільки важливими були П'ятихатки для росіян: "Звільнення цього села говорить про вклинювання Сил оборони України в лінію оборони російських військ і перспективу охоплення низки окремих ділянок без прямого зіткнення зі створенням загрози оточення окупантам та видавлювання їх. Тобто, десятки квадратних кілометрів, а то й більше".

Вас також можуть зацікавити новини: