ЗСУ звільнили П'ятихатки на Запоріжжі / скріншот

У мережі з'явилося відео з українськими захисниками, які звільнили село П'ятихатки у Запорізькій області. Ролик опублікували у Telegram-каналі Сухопутні війська ЗСУ.

"Силами 128 бригади і 2 ОСБ було вибито рашистів з населеного пункту П'ятихатки. Рашисти тікали, кидаючи техніку, боєприпаси. Слава Україні!"- каже один з бійців на відео.

Судячи з його слів, ролик датований 18 червня.

П'ятихатки звільнили - відео

Контрнаступ ЗСУ - успіхи за два тижні

Як повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр, за два тижні українські захисники звільнили вісім населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Ненудне, П'ятихатки.

За її словами, тільки за тиждень втрати Росії на всіх напрямках склали понад 4 600 убитими та пораненими. Також бійці ЗСУ взяли в полон понад 80 росіян.

Крім того, заступник міністра зазначила, що Сили оборони знищили понад 400 одиниць російської техніки і озброєння, серед яких - вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс.

Втрати Росії в Україні на 19 червня-свіжі дані

За інформацією Генштабу ЗСУ, загальні Бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабної війни склали близько 220 тисяч 450 чоловік, за минулу добу ЗСУ ліквідували ще 630 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: