Паперова армія з вишколом "алкоголіків": лейтенант розкрив недолік ЗСУ та системи

За словами Миколи Мельника, зараз більшість навчальних центрів вчать майбутніх солдатів лише алкоголізму.

Екс-командир 4 роти 47-ої механізованої бригади лейтенант Микола Мельник пояснив: один з головних мінусів армії України полягає в тому, що це паперове військо, яке вчать на засадах "алкоголізму".

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді, акцентуючи, що єдина перевага ЗСУ - це люди. "Все інше у нас хріново: забезпечення, підготовка, управлінські рішення, "паперова армія"... Про мінуси я можу дуже довго розповідати", - перерахував він.

За словами Мельника, наразі більшість навчальних центрів нормально не готують українців до війни. На його думку, слід докорінно змінювати саму систему.

"Не вчать солдатів нічого, крім алкоголізму", - уточнив лейтенант. 

Військовий вважає, що без волі людей Україна не досягла б нічого у війні, його, як воїна, теж сформували саме побратими. 

Екскомандир роти 47 бригади стверджує, що під його командуванням більшість українців мали мотивацію воювати: вони своєю силою духу "запалювали" інших і отримали під час війни можливість проявити талант, який не могли реалізувати у цивільному житті. "У мене були пацани, які абсолютно спокійно наодинці прикривали відступи мінометних батарей", - вказав лейтенант.

Водночас є і такі, які приходять до армії знімати ТікТоки, а коли починає бахкати, для них трішки все змінюється - їм вже хочеться додому, згадав Мельник. 

"Поки ти цих людей не привів на жорсткі бойові зіткнення, доволі складно зрозуміти, хто чого вартує", - констатував він. 

Як Росія підготувалася до контрнаступу ЗСУ - думка Мельника

Микола Мельник в коментарі УП також перерахував фактори, які Україна не врахувала під час контрнаступу. Зокрема, не було приділено достатньої уваги ролі авіації, також безпосередньо на навчаннях у Німеччині з'ясувалося, що слід розділяти піхоту і бронегрупи. У зворотному - це призведе до великих втрат. За його словами, бійці 4 роти 47-ої механізованої бригади впоралися зі своїми задачами під час контрнаступу, проте до кінця їх було виконати неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини: