Данілов заявив, що Україна не планує вводити "режим припинення вогню" на Різдво / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов жорстко відповів Кремлю на заклики запровадити так званий "режим припинення вогню" на Різдво, як це нібито зробила Росія. 

Як він написав у своєму мікроблозі в Twitter, оголошення російськими окупантами "режиму припинення вогню" – це брехня та лицемірство.

"Яке відношення до християнського свята Різдва має зграя дрібних кремлівських чортів-іблісів? Хто повірить мерзоті, яка вбиває дітей, обстрілює пологові будинки, катує полонених? Режим припинення вогню? Брехня та лицемірство. Ми вас гризти будемо в співучій тиші української ночі", – наголосив Данілов. 

Відео дня

Росія оголосила "перемирʼя" на Різдво: що відомо

У четвер, 5 січня 2023 року російський диктатор Володимир Путін доручив міністру оборони РФ Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню на Різдво.

Пізніше росЗМІ повідомили про те, що міністр оборони РФ виконав наказ Путіна про запровадження так званого "перемирʼя" на Різдво. Шойгу "віддав вказівки ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні".

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав це рішення лицемірством. Він наголосив, що Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить Росія.

Водночас військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко переконаний, що анонсоване президентом РФ Володимиром Путіним "різдвяне перемир'я" є черговою провокацією. Він нагадав, що з 2014 на тимчасово окупованій частині Луганської та Донецької областей окупанти оголошували сотні перемир'їв, жодне з яких не тривало довше лічених годин або навіть хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: