Росія використовуватиме перемир'я на Різдво для провокацій / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко переконаний, що анонсоване президентом РФ Володимиром Путіним "різдвяне перемир'я" є черговою провокацією. 

Як він зазначив у своєму Telegram-каналі, з 2014 на тимчасово окупованій частині Луганської та Донецької областей окупанти оголошували сотні перемир'їв. При цьому жодне з них не тривало довше лічених годин або навіть хвилин.

"Перемир'я від росіян – це пастка, багаторівнева. За рахунок перемир'я вони мають намір здійснити в передовій зоні перегрупування і передислокацію підрозділів. Створити мінімум добовий накопичувальний запас БК. Реалізувати ряд кривавих провокацій зі звинуваченнями ЗСУ в порушенні перемир'я", – пояснив експерт.

Відео дня

За словами Коваленка, це класичний сценарій від російських окупантів, який роками застосовувався в зоні бойових дій. Він підкреслив, що "вестися на будь-які миротворчі заклики вбивць, ґвалтівників і мародерів – нерозумно".

"Тим більше, що українській стороні від цього перемир'я буде тільки більше шкоди, ніж користі. На мій погляд, найбільш правильне рішення – офіційно відмовитися від дотримання перемир'я і продовжувати звільняти свою землю", – додав він.

Пропозиція РФ Про перемир'я на Різдво

Вранці 5 січня 2023 року глава Російської Православної церкви Патріарх Кирил закликав встановити тимчасове перемир'я на Різдво. Свій заклик він обґрунтував необхідністю надати вірянам можливість відвідати церковні служби в Різдвяний святвечір і в день Різдва.

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк вважає, що це просто спосіб загнати Україну в пастку. Він нагадав, що РПЦ і особисто патріарх Кирило публічно закликали до геноциду українців, а ідея перемир'я на Різдво – пастка і елемент пропаганди.

Пізніше російський диктатор Володимир Путін офіційно віддав Міністру оборони РФ Сергію Шойгу наказ про введення перемир'я. У Міноборони РФ вже дали відповідну вказівку. 

Вас також можуть зацікавити новини: