В Офісі президента України прокоментували оголошене Росією тимчасове припинення вогню / фото УНІАН

В Офісі президента України назвали лицемірством оголошене Росією припинення вогню 6 і 7 січня.

Як підкреслив в Twitter радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить Росія.

"Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території… РФ має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться "тимчасове перемир'я". Лицемірство залиште собі…", - підкреслив Подоляк.

Відео дня

Оновлено. Пізніше в переданому журналістам коментарі Подоляк назвав такий жест Кремля "виключно пропагандистським".

"Росія всіляко намагається хоча б на якийсь час знизити інтенсивність боїв і інтенсивність ударів по своїх логістичних центрах для того, щоб отримати час на проведення допмобілізації, будівництво масштабних укріплень на захоплених територіях і перегрупування армії. Це не вийшло зробити тими чи іншими воєнними способами. Тому в хід пішли стандартні інформаційні хитрощі", - вважає радник глави ОП.

Також, за його словами, завдання в РФ одне - "негайний стіл переговорів, прийняття російського ультиматуму і нова лінія поділу".

"Ось цинічний сенс вказівки Путіна про "тимчасове припинення вогню". Банальні хитрощі. У цьому немає ані найменшого бажання припинити війну. Тим більше, нагадаю, що тільки Росія атакує ракетами/дронами цивільні об'єкти, включаючи місця релігійних обрядів, і робить це саме у святкові різдвяні дні. Тому, ще раз: не потрібно реагувати на свідомо маніпулятивні ініціативи керівництва РФ", - додав він.

"Перемир'я" на Різдво - що повідомлялося

Нагадаємо, 5 січня президент РФ Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити з 12:00 6 січня до 00:00 7 січня "режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення". Також у Кремлі закликали Україну зробити те саме.

Також УНІАН повідомляв, що 5 січня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з Путіним і закликав його до одностороннього припинення вогню у війні проти України.

Вас также могут заинтересовать новости: