Карась впевнений, що не розхитають Україну навіть зради або чвари / скріншот

Війна не тримається на одній або двох особах, а перестановки в командуванні сил оборони не призведуть до катастрофічних наслідків. Про це в ефіріпроекту "Тема з Наталією Мосейчук" заявив заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась, коментуючи можливу відставку Залужного.

"Потрібно розуміти, що главком - це фігура. Але за ним слідує начальник Генштабу, який виконує організаційну роботу. Є керівники Сухопутних військ. Є Повітряні сили. Є купа інших генералів, які очолюють ці ОСУВ", - пояснив Карась.

Він підкреслив, що в Україні багато командувачів, кожен з яких виконує роботу за конкретним напрямком.

"Війна не тримається на одній або двох особах. Коли люди думають, що нам - "гайки" (у разі відставки генерала Залужного. - ред.), то ні. Нам не "гайки", навіть якщо нас зрадить половина заходу", - додав Карась.

Він упевнений, що не розхитають Україну навіть зради або чвари. На його переконання, в Україні досить сильних офіцерів.

Розмови про відставку Залужного - деталі

29 січня ряд джерел повідомили про те, що Зеленський готує звільнення Залужного. В Міноборони і ОП через кілька годин ці чутки спростували. 

Зазначається, що напруга між Залужним та главою держави Володимиром Зеленським особливо зросла, коли генерал назвав війну з Росією тупиковою у своєму інтерв'ю The Economist у листопаді.

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк заявив, що реакція суспільства на цю інформацію для нього "виглядає дивно".

Вас також можуть зацікавити новини: