Під Соледаром бійці 'українізували' російські танки – вони нещадно б'ють по окупантах (відео)

Проти росіян на російських танках. Журналісти ТСН розповіли історію роти, яка прикриває своїх у напрямку Соледара. Танкістам доводиться виїжджати та відстрілюватися по кілька разів на день.

Вони працюють із закритих позицій і переконують - піхоті значно легше тримати оборону, коли вони знають, що за їхніми спинами танк.

Техніка по кілька разів на день виїжджає бити по позиціях ворога й повертається в одну з лісосмуг Донецької області. Командир танкістів 30-ї механізованої бригади "Вовк" розповідає, що повертаються вони дозаправитись, перевірити всі неполадки - й знову у бій. 

"Вовк" переконує журналістів: ворог має відчувати роботу його панцирників постійно й остерігатися штурмувати нашу піхоту. Кожен з військових розповідає одне й те ж: проти окупантів тут тепер воюють їхні ж танки, затрофеєні ЗСУ."Українізовані" танки трохи примхливі, іноді важко знайти до них запчастини, зізнаються наші бійці. 

Російські трофеї в українській армії

Українські бійці почали захоплювати російську військову техніку з першого дня повномасштабного вторгнення. Чи не найбільше трофеїв українська армія захопила у ході контрнаступу в Харківській області.

За словами гендиректора "Укроборонпрому" Юрія Гусєва, через велику кількість трофейної техніки в Україні навіть створили програму з вивчення та модифікації захопленої у російських окупантів техніки.

Видання The Washington Post писало, що ЗСУ постали перед труднощами при ремонті трофейної російської техніки через проблеми з пошуком запчастин. Багато захоплених машин стоять в ангарах через неможливість їх відремонтувати. 

Вас також можуть зацікавити новини: