Підірвавши Каховську дамбу, ворог сам нашкодив собі, зазначив експерт / фото t.me/CinCAFU

Здійснивши підрив Каховської ГЕС, російські загарбники самі собі нашкодили.

Унаслідок підриву дамби більше місцевості буде затоплено на лівобережній частині Херсонської області, яку тимчасово контролюють супротивники, розповів військовий експерт Сергій Грабський в ефірі каналу "FreeДом".

"Росіяни вистрілили собі в ногу, бо фактично вони затопили саме лівий берег, який апріорі нижчий, і більші ділянки місцевості будуть затоплені саме там. Тобто на тій території, яка, власне, контролюється російськими окупантами", - підкреслив експерт.

Відео дня

Варто зазначити, що українські воїни восени минулого року під час контрнаступу деокупували правобережжя Херсонської області, зокрема, Херсон, а росіяни відступили на лівобережжя.

Підрив Каховської дамби - сьогодні це варто знати

У ніч на 6 червня ворог підірвав Каховську ГЕС, її не можна відновити. Після здійснення такого серйозного злочину підтоплення загрожує близько 80 населеним пунктам. В Україні готувалися до евакуації населення.

За даними української розвідки, супротивники дистанційно підірвали Каховську дамбу. Варто зазначити, що у Кремлі вже встигли "повісити" цей жахливий злочин на українську сторону.

Вас також можуть зацікавити новини: