У Білорусі підірвали літак а-50У / скріншот

Пошкоджений у результаті підриву на аеродромі "Мачулищі" в Білорусі російський літак дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У відправили на ремонт в Росію.

Таку заяву зробив Олександр Лукашенко 7 березня, зазначивши, що нібито літак отримав "незначні" пошкодження: "Крім, як вони кажуть, подряпин і однієї пробоїни в корпусі, яка військовому літаку не заважає виконувати його обов'язки". Також він сказав, що попросив росіян надіслати інший А-50.

Моніторингова група "Білоруські Гаюн" зауважила, що таким чином Лукашенко вперше офіційно визнав, що ДРЛО а-50У отримав пошкодження в результаті атаки, фактично спростувавши усі попередні заяви своєї пропаганди:

Відео дня

"Після інциденту в Мачулищах пропаганда називала інформацію про атаку "вкиданням і фейком", публікувала відео, де літак їде, потім як він злітає. Договорилися до того, що після повідомлення "Беларускі Гаюн" про те, що літак полетів на ремонт в Таганрог, вони заявили, що він полетів на "обліт державного кордону Республіки Білорусь".

Підрив літака А-50У в Білорусі - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 26 лютого в Білорусі на аеродромі "Мачулищі" пошкодили російський літак ДРЛО А-50У.

Через кілька днів, 1 березня, білоруські ЗМІ поширили відео нібито з цим літаком ДРЛО А-50У. Однак, ніяких підтверджень, що кадри свіжі, ЗМІ не привели.

Пізніше білоруські партизани показали, як два тижні вели розвідку на аеродромі "Мачулищі" купленими в магазині дронами.

7 березня Лукашенко заявив, що у Білорусі спіймали "терориста", причетного до підриву літака