Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що міністр оборони РФ Шойгу та головнокомандувач окупаційних військ Герасимов стануть цапами-відбувайлами для своїх же соратників після українського контрнаступу.

"Всі люди, які здатні мислити у тому ж таки бункері, збагнули, що війну програно. Головна їхня задача, яку вони зараз і розв’язують, - як утриматися у владі, програвши війну. Один напрям – пошуки наступника, заміни Путіну. Бо набагато простіше пояснити народові: так, ми воювали (і вони вже відпрацьовують ці темнички на пропагандистських каналах), билися не з Україною, а з усім Заходом, з коаліцією з 60 держав, нам багато чого вдалося, ми врятували Вітчизну, Росію збережено тощо. А крім того, товариш Путін припустився низки помилок в українському питанні, тому з метою збереження здоров’я він змушений поїхати на тривале лікування до Китаю", - пояснив Піонтковський для телеканалу Еспресо.

Політолог зазначив, що негайне відсторонення Шойгу та Герасимова настане після визволительних операцій ЗСУ.

Відео дня

"Проте найголовніше, подивіться, як йде знищення Шойгу та Герасимова. Цим займається Пригожин, і йому дозволено все. Владі після поразки доведеться пояснювати, хто в ній винен. Так ось винуватці: Шойгу та Герасимов, які розкрадали армію, полководці-нездари. Погляд, який нав’язує Пригожин з подачі влади, розділяє 100-відсоткова спільнота, подивіться на їхні телеграми - Москва готується до продовження у владі цієї групи після неминучої поразки", - додав Піонтковський.

Контрнаступ України 2023 - що відомо

Минулого тижня стало відомо, що українська держава дуже серйозно готується до контрнаступу - про це Володимир Зеленський повідомив під час візиту до Італії. Пізніше український лідер говорив, що сподівається на швидке завершення війни з РФ завдяки сучасній зброї, наданій Києву.

Нагадаємо, Михайло Подоляк говорив, що контрнаступ ЗСУ не варто розглядати як велику вирішальну битву, оскільки це буде комплекс заходів.