По 10 тисяч з кожного регіону: майор ЗСУ висловився про необхідні обсяги мобілізації

Він наголосив, що за час повномасштабної війни ворожа армія стала фаховою.

Для перемоги над російськими загарбниками Україні потрібна мобілізація. За два роки повномасштабної війни проти нашої держави армія РФ стала фаховою.

Про це в ефірі "24 каналу" сказав майор ЗСУ Єгор Чечеринда. Він наголосив, що "треба усвідомити, що по той бік фронту воюють не дурні". І поки в Україні вже тривалий час працюють над законопроектом про мобілізацію, окупанти вчаться. 

"З огляду на масштаби нашої країни, якщо розглянути області і відкинути окуповані регіони, залишається 23. 250 тисяч (потрібно у війську) – значить по 10 тисяч людей з кожного регіону. Я думаю, це та кількість людей, яку можна мобілізувати за кілька місяців. В нас достатньо велика країна і достатньо патріотичних, військовозобов'язаних людей", – вважає військовий. 

Він також поділився своєю думкою щодо ухилянтів. За його словами, в умовах війни – це злочин. 

"В нас, на жаль, зникла ця патріотична теза, що чоловік має захистити родину, місто, державу. У нас перестало бути модним бути захисником. В окремих випадках є. Але немає загальнонаціонального духу. Натомість модно бути ухилянтом. Я бачу відео як вести себе на ВЛК, як перепливти Тису, скільки заплатити за довідку. Ухилянство – це злочин в умовах війни", – резюмував Чечеринда.

Мобілізація в Україні: думка військових

Офіцер ЗСУ та боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець заявив, що практично всі чоловіки призовного віку в Україні мають розуміти, що рано чи пізно їх торкнеться мобілізація. Він зауважив, що деякі люди залишаються на передовій, попри те, що мають кілька контузій. 

"Люди не залізні – їх потрібно міняти, їм потрібно давати час для відпочинку. Саме тому якісне поповнення ЗСУ – це не забаганка українського командування, а нагальна потреба", – наголосив він.

Водночас  прес-офіцер 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади з позивним "Шрам" вважає, що кщо найближчим часом вся Україна "не акумулюється" для виконання спільної мети, то "ми можемо програти".

Вас також можуть зацікавити новини: