Боєць ЗСУ попередив українців про наслідки "втоми" від війни / кадр з відео

Якщо найближчим часом вся Україна "не акумулюється" для виконання спільної мети, то "ми можемо програти". Про це в інтерв'ю TSN.UA заявив прес-офіцер 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади з позивним "Шрам".

"Найбільший виклик, який перед нами стоїть, - це існування нас як нації. Тому що якщо найближчим часом, в дуже короткий найближчий час вся країна не акумулюється для виконання спільної мети, то я боюся, що ми можемо програти", - зазначив "Шрам".

Він додав, що для того, щоб перемогти ворога, всім потрібно працювати як єдиний організм. "Не тільки військовим, не тільки волонтерам. Не тільки держслужбовцям, припустимо, пожежникам або прикордонникам. Нам потрібно всім працювати як єдиний організм", - сказав боєць.

Відео дня

Водночас він додав, що зараз є дуже багато людей, які "втомилися від війни, але при цьому не бачили її навіть в очі". "Я вважаю, що це неправильно", - зазначив "Шрам".

Він також додав, що "зараз дуже багато людей через Тису плаває від мобілізації". "Вони просто повинні зрозуміти, що ми ж закінчуємося. Від того, що вони думають, що вистачає людей для ведення війни, - це насправді не так", - підкреслив боєць.

"Шрам" зазначив, що у нього є питання до цивільних людей, які "досі не включилися у війну": "Чим ви взагалі будете займатися, коли ми закінчимося?"

Завдання України на 2024 рік

Раніше генерал-майор Збройних сил Австралії у відставці, військовий аналітик Мік Раян висловив думку, що 2024 рік буде в основному присвячений стратегічній обороні Збройних сил України з метою відновлення сил.

За його словами, мобілізація буде мати вирішальне значення для цього. Також необхідно переозброєння, а для цього - величезні поставки боєприпасів.

За словами Раяна, крім цього є ще ряд оперативних проблем, які належить вирішити українським військовим. Зокрема аналітик назвав пошук тактики прориву ешелонованої оборони, а також інтеграцію старих і нових військових технологій.

Вас також можуть зацікавити новини: