Тарас Березовець заявив, що мобілізація торкнеться майже всіх / колаж УНІАН, фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха, скріншот

Практично всі чоловіки призовного віку в Україні мають розуміти, що рано чи пізно їх торкнеться мобілізація. Таку заяву зробив офіцер ЗСУ та боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець.

"Щодо мобілізації, слід давати собі раду і розуміти, що рано чи пізно вона торкнеться практично кожного українського чоловіка призовного віку. Але я вчергове хочу розвіяти страхи і наголосити, що потрапляння до лав ЗСУ не означає, що вас негайно кинуть в зону ведення бойових дій", – зауважив він в ефірі "24 каналу". 

Березовець наголосив, що безпосередньо в зоні бойових дій перебуває менша частина військовослужбовців. Основна частина зайнята логістикою, питанням медичного обслуговування, це штабні працівники та інше. І це є абсолютно нормальною світовою практикою, каже офіцер.

Відео дня

"Інша річ, що підрозділи, які перебувають на передовій, потребують не тільки поповнення, але й ротації. Багато військовослужбовців місяцями не мали можливість виведення в тил, не мали жодного відпочинку, не мали відпустки. Вони, безперечно, потребують відведення хоча б на місяць, щоб відновити ресурси. Війна – це дуже виснажливо, і для людського організму в тому числі. Фізично старіють наші організми, ми не молодшаємо, плюс поранення, контузії множинні", – продовжив Березовець.

За його словами, є багато бійців, які мають по пʼять і більше контузій. Тим не менше, вони залишаються в лавах ЗСУ.

"Але люди не залізні – їх потрібно міняти, їм потрібно давати час для відпочинку. Саме тому якісне поповнення ЗСУ – це не забаганка українського командування, а нагальна потреба. Всі призовники, які є в Україні, мають розуміти, що рано чи пізно у тій чи іншій формі їм доведеться стати на захист Батьківщини", – резюмував він. 

Мобілізація в Україні: останні новини

У Верховній Раді України рекомендували вилучити норму про аспірантів-контрактників з тексту оновленого законопроекту щодо мобілізації. Йдеться про урядовий проект закону, за який 7 лютого парламент проголосував у першому читанні. 

Варто зазначити, що 12 лютого президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження терміну дії воєнного стану і мобілізації на 90 діб – до 13 травня. 

Вас також можуть зацікавити новини: