В всіх областях України оголошена повітряна тривога / скриншот

Станом на 4:06 повітряна тривога поширилась на всю територію України. Столична влада закликала киян прямувати до укриття.

"Повітряна тривога означає небезпеку ударів, громадянам рекомендується перейти до укриття або дотримуватись правила "двох стін", - сказано у повідомленні КМВА.

Раніше голова Офісу президента України Андрій Єрмак рекомендував "бути дуже уважними до тривог".

Відео дня

У Черкаській ОВА попередили про загрозу ракетного удару.

Як повідомляє Моніторинг ворожої активності, станом на 03:07 над Каспієм  літаки Ту-95МС. Попередньо здійснено пуски ракет типу Х-101/555 з Ту-95 з Каспійського напрямку.

4:35. Повідомляється, що в різних областях працює ППО.

"Суспільне" повідомляє про вибухи на Вінниччині.

4:54. Вибухи пролунали на Хмельниччині та Житомирщині. Про це повідомляють місцеві пабліки.

5:02. Вибухи пролунали на Київщині та в Києві. Попередньо - ППО, як повідомляє "Суспільне".

КМВА також повідомляє про роботу ППО в Києві, а Андрій Єрмак написав: "Інформаційна тиша, не знімайте роботу ППО".

05:20. Як повідомляє КМВА, в Києві за попередньою інформацією, зафіксовано падіння уламків в Дарницькому районі столиці.

"Дані по потерпілих та руйнуваннях наразі уточнюються. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!", - написав Сергій Попко, начальник КМВА.

"Кілька вибухів у столиці. В Дарницькому та Дніпровському районах. Всі служби прямують на місця. Подробиці згодом", - додав мер Кличко.

05:25. Внаслідок падіння уламків сталось загоряння нежитлової будівлі  в Деснянському район, повідомили в КМВА.

"Загоряння в гаражному кооперативі внаслідок падіння уламків у Дарницькому районі. В цьому ж районі падіння уламків іще в кількох  місцях. Попередньо - вибух також в Деснянському районі. Атака на столицю триває. Не залишайте укриттів під час повітряної тривоги!", - написав Кличко.

06:05. По всій країні пішли відбої тривог.

Ракетні атаки РФ на Україну - деталі

Росія вдарила по цивільній інфраструктурі Миколаєва у ніч на 17 травня 2023 року двома "Калібрами". Крім того, двома ракетами із С-300 РФ завдала ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області.

Росія останнім часом активізувала ракетні удари по Україні. 16 травня вночі відбувалася масштабна ракетна атака на Україну: окупанти намагались продавити українську систему ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: