Росія атакуваа Україну "Кинжалами" / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти під час ракетної атаки рано вранці 16 травня намагались продавити українську систему ППО.

"Сьогодні відбулася історична ніч, тому що ворог намагався використати усі хитрощі й можливості, аби продавити нашу ППО. Ще не було такого, щоб в одній повітряній атаці використовувалось 6 або більше "Кинджалів". Йдеться про 18 ракет, з них 6 "Кинджалів", - заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового експерта, це вперше, коли Росія використовувала "Кинджал" для здійснення масової атаки. Попри старання ворога, ЗРК Patriot показав себе дуже ефективно.

Відео дня

"Було ще 3 ракети, які запускалися з С-400 або з "Іскандер-М", який так само може нести "Кинджал". Ворог в короткій атаці використовував усі наявні можливості. Саме "Кинджал" вважається найбільш складною ціллю. Робота ЗРК Patriot була надзвичайно ефективною", - наголосив Згурець.

Ракетна атака 16 травня

Як повідомляв УНІАН, Росія здійснила вже восьму масовану атаку по Києву. Обстріл був винятковий за своєю щільністю - велика кількість ракет за дуже короткий проміжок часу.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що сили ППО збили усі випущені окупантами ракети. Загалом противник випустив 18 ракет різних типів, серед яких "Калібри", "Кинджали", С-400 ("Іскандер-М"). Всі 6 аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" під час нічної ракетної атаки летіли у бік столиці.

Пізніше у ДСНС показали кадри наслідків ракетної атаки росіян по Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: