Подоляк передбачив, що армія РФ перетворить Білгород на другий Бахмут / УНІАН

Україна, попри величезну "симпатію" до хвилювань, які відбулися 22 травня в Бєлгородській області, не має до цього відношення. Однак ситуація може закінчитися тим, що цей Бєлгород стане російською версією Бахмута.

Про це заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "Ходорковський LIVE". За його словами, інтенсивність конфлікту сильна висока, тому неминуче, що подібні ексцеси будуть відбуватися і в Росії. 

"Україна реально не має відношення до подій, які відбуваються на прикордонних російських територіях. Безумовно, коли там почалися всі ці події, ми через тривогу трохи збільшили охорону своєї частини території зі свого боку кордону",- підкреслив він.

Подоляк вказав, що реалізація спецоперації з боку громадян РФ всередині самої Росії показала наступні чотири речі:

  • внутрішній простір Росії не є безпечним, він під поганою охороною;
  • швидкість прийняття тих чи інших оперативних рішень дуже низька - все розсинхронізовано і резерву, який міг би дуже швидко розвернутися в бойові порядки - у Росії немає; 
  • якщо подібні події почнуться масштабуватися в Курській, Бєлгородській, Ростовській та інших областях РФ, то російська армія через свою "кровожерливість" до цивільного населення повторить сценарій Бахмута: "Це дуже важливо зрозуміти. Що Росія воює виключно "килимовим способом". Тобто зачищаючи все, де можуть перебувати, як вона вважає, опоненти - люди зі зброєю", - вказав Подоляк.
  • на території Росії вже практично немає належного резерву в півгодинній або годинній доступності. Він весь задіяний в Україні, тому країна опинилася в дуже небезпечній "військовій ситуації".

"Варто спалахнути кільком подібним ексцесам в різних областях РФ і лінія фронту різко буде розтягнута й зійде нанівець на окупованій території", - вказав він.

Арестович пояснив, чому хвилювання в Брянській області "затихли"

Нагадаємо, що раніше колишній радник Офісу президента Олексій Арестович також оцінив прорив добровольців легіону "Свобода Росії" і Російського добровольчого корпусу в Брянську область. 22 травня партизани зайняли там селища в Гайворонському районі.

Тоді глава Міноборони РФ Сергій Шойгу вказав, що російська армія розбомбила бійців авіацією та відзвітував про 70 загиблих партизанів. Однак Арестович заявив, що це брехня і що жоден доброволець під час сутичок не загинув. 

При цьому колишній радник ОП підкреслив, що в цей день російська армія почала застосовувати вільно падаючі бомби по російських звільнених селах - це зменшило "градус атак" партизанів, оскільки росіяни не хочуть вбивати свій народ. 

Вас також можуть зацікавити новини: