Багато експертів прогнозує ризики початку Третьої світової / 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант заявив, що наразі є лише дві події, які можуть привести до Третьої світової війни.

"Події, які відбуваються у світі - це ще далеко не поріг Третьої світової війни. Це все скидається скоріше на другу холодну війну. Не спостерігаю, що Росія збирається, чи готується воювати з НАТО. Вони розуміють, що це було б помилкою. На цей час є лише дві речі, які можуть привести нас до Третьої світової війни - це напад на НАТО або напад Китаю на Тайвань", - пояснив Грант в ефірі "Еспресо".

За його словами, наразі є неможливим географічне воєнне розширення. Водночас використання ядерної зброї могла б все змінити.

Відео дня

"Ситуація на Близькому Сході може залишатися автономною. Звичайно, якщо Іран вирішить використати ядерну бомбу, то це все змінить. Використання ядерної зброї без сумніву змінило б усе. Але наразі я просто не бачу такої перспективи. Ми побачимо продовження битви між Росією та Україною, а також між Ізраїлем та ХАМАСом, і, можливо, навіть із Хезболлою. Втім, не думаю, що зараз можливе географічне воєнне розширення. Чесно кажучи й Китай не готовий до цього", - додав експерт.

Третя світова війна - що кажуть експерти

Експерт-міжнародник Тарас Жовтенко вважає, що "театром" Третьої світової війни, крім України та Ізраїля, можуть стати Корея і Тайвань.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що Третя світова війна почалася ще у 2008 році і зараз йде її гаряча фаза.

Вас також можуть зацікавити новини: