Путін дуже хоче, щоб НАТО хоч якось вплуталося у війну, впевнений Жданов / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов не виключає, що в Україні може початися Третя світова війна.

"Виключити таку ймовірність не можна. Тому що НАТО стоїть за нашою спиною і фактично ходить уздовж кордону Третьої світової війни", - заявив він.

За його словами, Росія дуже хоче, щоб НАТО хоч якось вплуталося у війну:

"Тоді переговорний процес треба буде вести зі світовими лідерами. Це те, чого дуже хоче Путін. Захід намагається дистанціюватися від цього. І, напевно, крім Путіна, ніхто не хоче брати участь у Третій світовій війні. Навіть, швидше за все, і Путін сам не хоче в ній брати участь, розуміючи наслідки для себе як політика і для Росії як для держави, що це буде бліцкриг не на користь Російської Федерації. Але, тим не менш, політично створити видимість, що це світова війна, він дуже хоче. Щоб переговорний процес про врегулювання цієї війни вести на світовому рівні, а не з Києвом".

Жданов припустив, що Третя світова війна може початися у разі ядерного удару РФ. А ось якщо Захід завдасть попереджувального удару, то війна навпаки може завершитися.

"Якщо почнуться спроби (ядерного удару - УНІАН), і вони будуть припинені жорстким чином, це може призвести до закінчення війни. Тоді вже цяцкатися з Росією ніхто не буде".

Ядерні загрози Росії - останні новини

Як писав УНІАН, західні лідери готуються до того, що Путін застосує "будь-які інструменти, які у нього залишилися", включаючи ядерні загрози і кібератаки, у відповідь на контрнаступ ЗСУ. 

Речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що Україні важливо отримати винищувачі F-16, оскільки це питання ядерної безпеки європейського континенту.

До цього міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вважає ядерні загрози Російської Федерації блефом.