У Росії немає достатньої кількості сил і засобів для впевненої оборони / фото wikimedia.org

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що російське командування на даному етапі не може зупинити просування сил оборони України, тому головним завданням є гальмування.

"По суті, всі ті передислокації, перекидання сил і засобів РОВ, проходять не з метою контрудару, або створення не пробивної оборони. Ні... Мета інша. У Росії немає достатньої кількості сил і засобів, як ми бачимо, для впевненої оборони, але є людський ресурс, яким можна заповнити окопи, траншеї, запхати в кожну яму по 3-4 чмобика або "елітних" рзвідники, і тим самим наситити кожну локацію... "м'ясом", - написав він.

За його совам, на вибивання "м'яса" йде час.

Відео дня

"Навіть поливання їх позицій касетами - це трата часу. І таким чином виграючи його, командування РОВ знаходиться в стані перманентного очікування несприятливих для настання погодних умов. Дощі, морози. На думку РОВ все це зупинить СОУ. А тому, коли мене запитують, наприклад, за Токмак, я відповідаю, що не сумніваюся, що ми вийдемо на місто найближчим часом, але ось питання, а що зроблять окупанти? Адже залишатися ним у Токмаку - це добровільний суїцид. Вони там не виживуть. Логічніше бігти, але командування може віддати інший наказ. У Токмаку можуть залишити гарнізон на тисячу-другу, для гальмування СОУ. Тобто, усвідомлено нашпигувати містечко м'ясом, у якого вихід з міста буде тільки в форматі 200-300-400. І його звільнення займе час. Оточення міста, перерізання логістики, вихід на південний сектор", - розповів Коваленко.

Експерт стверджує, що не зважаючи на втрати, російське командування затягує війну.

"Тактика затикання дірок м'ясом може мати тимчасовий ефект, але не вирішує головної проблеми окупантів - втрату оборонного функціоналу. А крім неї, додасться і, не дефіцит, а відсутність людського ресурсу. Цього літа ми спостерігали за тим, як для оборони в смузі забезпечення РОВ розпаковували свої резерви з основної лінії. Зараз же, для утримання основної лінії тягнуть ресурс зі сходу, Луганської області, Криму, Херсонщини. Тактика гальмування не вирішує глобально проблем рів, а лише посилює їх", - додав Коваленко.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Українські війська минулого тижня звільнивши 2 квадратних кілометри біля Бахмута і 5,2 квадратних кілометра на Південному фронті.

Командування окупаційних військ Російської Федерації перекинуло під Работіно тисячі десантників для посилення 58-ї загальновійськової армії.

У Херсонській області ліквідували десятки загарбників і техніку окупантів. Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, за минулу добу ліквідовано 44 окупанта.

Вас також можуть зацікавити новини: