ЗСУ отримають другий шанс пробити "лінію Суровикіна", вважає Черник / фото 23 окрема механізована бригада

Очікуване відновлення постачання американської зброї дасть змогу ЗСУ повернутися до наступальних дій аж до перерізання "сухопутного коридору" до Криму. Таку думку в коментарі "Фокусу" висловив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Черник.

За його словами, "реальний бойовий сценарій" передбачає відновлення спроб пробитися через "лінію Суровікіна" - ешелоновану систему російської оборони на окупованому півдні. Черник вважає, що у ЗСУ знову з'явиться мета вийти на Мелітополь і розташований на південь від нього Молочний Лиман.

"ЗСУ можуть перерізати сухопутний коридор до Криму і обвалити південний плацдарм. Після успіхів на півдні треба подивитися і зрозуміти, яке буде наступне тактичне завдання", - прогнозує аналітик.

Відео дня

Щодо планів ворога, то Черник очікує подальших спроб вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей. Першочерговою метою окупантів тут є місто Часів Яр.

Аналітик зазначає, що ситуація на полі бою залежатиме від фактичних обсягів постачання західної зброї Україні.

Україна очікує відновлення поставок зброї зі США

Як писав УНІАН, у суботу нижня палата Конгресу США схвалила 60-мільярдний пакет допомоги Україні. Сьогодні за нього має проголосувати Верхня палата. За даними Politico, у першій партії зброї, яку отримає Україна, буде артилерія, засоби протиповітряної оборони та бронетехніка.

Також ми розповідали, що більша частина зброї, яку очікують до постачання в першу чергу, вже перебуває на складах у Німеччині та Польщі - щоб передати її оперативніше.

Вас також можуть зацікавити новини: