Росіяни намагаються прорватись на Луганщині / скрін відео

У Луганській області останніми днями посилилися атаки ворога. Окупаційні війська штурмують часто, йдучи малими групами.

"Останнім часом почастішали як обстріли і наших позицій, і населених пунктів деокупованих, так і спроби штурмувати Сили оборони. Чи піхота, чи піхота з підтримкою важкої техніки. Можна сказати пристойна ескалація у нас почалася", - повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, наразі активні бойові дії тривають на Сватівському та Кремінському напрямках, а також в районі Білогорівки. Російські військові намагаються штурмувати українські позиції малими групами.

Відео дня

"Уже йде частково реалізація цього наступу. На тимчасово окуповану територію Луганської області привезли велику кількість важкої техніки. Друге, багато привезли новомобілізованих солдатів з Росії, яких декілька місяців назад набрали... Ми бачимо, що йдуть у наступ на різних напрямках. Тобто зараз це зондування слабких місць", - пояснив він.

Ситуація у Луганській області

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що російські окупанти намагатимуться захопити повністю Донецьку і Луганську області до кінця березня. За його словами, можливі загострення на інших напрямках, але ключове завдання для Росії зараз – схід, щоб "хоч щось продемонструвати за рік цієї ганебної війни".

Як раніше повідомляв УНІАН, в районі тимчасово окупованого Луганська місцеві мешканці знайшли 42 свіжих могили, в яких могли поховати найманців приватної військової компанії "Вагнер".

Вас також можуть зацікавити новини: