В Україні воюють найманці кількох ПВК, пов'язаних з" Газпромом " / фото ua.depositphotos.com

У війні проти України задіяні приватні військові компанії, які можуть бути пов'язані з "Газпромом".

Як передає "Медуза", зокрема, мова йде про ПВК "Потік", ПВК "Редут", ПВК "Факел" і ПВК "Полум'я".

Зазначається, що про їхнє існування ще у квітні заявляв військовий злочинець, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин. За його словами, найманців з інших військових компаній відправляють прикривати фланги під Бахмутом, але вони змушені кидати позиції через погану підготовку і постачання, а також через відсутність "командирів тактичної ланки". Крім того, Пригожин заявляв, що засновники таких ПВК "звітують у Кремлі", а найманці отримують величезні зарплати.

Відео дня

У публікації стверджується, що є непрямі докази зв'язку декількох ПВК з "Газпромом".

У квітні російський журналіст Олександр Коц заявляв, що "Газпром" створив три ПВК: "Полум'я", "Потік" і "Факел". куди набирають добровольців і передають у підпорядкування Міноборони РФ: "Не знаю, так це чи ні, і яке у них майбутнє, теж не знаю".

Офіційно ні Міністерство оборони РФ, ні "Газпром" існування ПВК, пов'язаних з газовим монополістом, не визнають.

Втрати Росії в Україні-актуальне

Нагадаємо, станом на 16 травня загальні втрати Росії в Україні попередньо склали 199 980 чоловік особового складу. Також РФ втратила на полі бою: танків - 3762, бойових броньованих машин - 7348, артилерійських систем - 3150, РСЗВ - 562, засобів ППО - 316, літаків - 308, вертольотів - 294.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, за минулий рік повномасштабної війни структура і темпи російських бойових втрат радикально змінилися: сьогодні РФ втрачає менше техніки, але більше солдатів, ніж на початку вторгнення.