Десятки ПВК в Росії створені не для війни з Україною, стверджує експерт / фото ua.depositphotos.com

У РФ приватні військові компанії потрібні не для того, щоб вести війну проти України, їх створюють для мафіозного протистояння, яке почнеться після поразки.

У Росії створили понад 40 ПВК, лише в одному російському газовому монополісті - "Газпромі", їх три, розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН. "...це небувале явище у світовій військовій історії. ПВК не потрібні для війни з Україною, вони тільки заважають головному принципу військової теорії - єдиноначальності. ПВК створюються для мафіозної війни після поразки", - сказав експерт.

Політолог підкреслив, що після відходу з влади диктатора Володимира Путіна в РФ вся система власності обвалиться, оскільки там немає приватної власності.

"...це мафіозна власність: якісь домовленості, "поняття", які в підсумку зводяться на адміністрацію президента. З падінням адміністрації вся ця власність стає безхазяйною. Ці 40 ПВК, і перш за все пригожинські ("кухаря" Путіна Євгена Пригожина - Ред.), вишикувалися на низькому старті в боротьбі за цю величезну власність", - додав співрозмовник.

Піонтковський вважає, що "кухар" диктатора у своїх відеозверненнях не випадково обзиває начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова і російського міністра оборони Сергія Шойгу зрадниками і направляє натовп на елітний район біля Москви - на Рубльовку, мовляв, там знаходяться головні вороги, які пограбували країну.

"Грабуй награбоване" - ось цим зараз зайнята так звана російська еліта. І з такими настроями їм важко буде ефективно чинити опір українському наступу", - пояснив публіцист.

Цікаві новини про пригожинську ПВК "Вагнер" - сьогодні це варто знати

Євген Пригожин скаржився, що "вагнерівцям" не вистачає боєприпасів і показував багато тіл ліквідованих найманців. Ватажок ПВК також стверджував, що "вагнерівці" 10 травня покинуть Бахмут, за який вже тривалий час тривають запеклі бої, через нібито "снарядний голод".

Українська сторона з обережністю ставиться до заяв Пригожина. Заступник глави Міноборони України Ганна Маляр говорила, що російські окупанти не змінили стратегічні цілі щодо захоплення всієї української держави, тому нашим громадянам не потрібно шукати глибоких сенсів в анонсованих планах ворога.

Пізніше радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що російське Міноборони разом з певною низкою держкорпорацій, створюють окремі ПВК і забирають в них деяких командирів з "Вагнера".

За його словами, путінський "кухар" вже не отримує ресурси через Міноборони Росії, а також у нього немає фінансування з держбюджету.

Вас також можуть зацікавити новини: