Росіяни втрачають менше техніки і більше людей / facebook.com/28brigade

За минулий рік повномасштабної війни структура і темпи російських бойових втрат радикально змінилися. Сьогодні ворог втрачає менше техніки, але більше солдатів, ніж на початку вторгнення. На це звернув увагу військовий експерт Олександр Коваленко.

Він зазначив, що у березні 2022 року російська армія втратила вбитими близько 4 тисяч солдатів і втратила майже 900 бойових бронемашин (ББМ) різних типів. А в січні 2023 російські втрати склали близько 21,7 тисяч солдатів і близько 300 одиниць ББМ.

Наростаючий дефіцит бойової техніки в російській армії, на думку Коваленка, є одним з основних факторів, що вплинули на таку радикальну зміну у співвідношенні бойових втрат людей і техніки.

Відео дня

Другим найважливішим фактором, який впливає на структуру російських втрат, експерт вважає якість військової підготовки самих солдатів. В даному випадку сильно вплинула мобілізація, яка наповнила російську армію сотнями тисяч погано підготовлених резервістів.

Коваленко зазначає, що в таких умовах Росія зможе зменшити свої втрати, тільки знизивши інтенсивність бойових дій. В іншому випадку, кожна нова хвиля мобілізації буде призводити лише до зростання бойових втрат з російського боку.

"Той самий випадок, коли кількість м'яса нічого не вирішує. Адже навіть в період Другої світової війни для РСЧА було вирішальним не кількість штурмів і вкинутого о/с, а його підтримка технікою і артилерією. Тому, помилкове перебільшення значення людського ресурсу згубно для сприйняття загальної картини", - вважає експерт.

Російські втрати в Україні

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 14 травня, російська армія втратила в Україні вже понад 198 тисяч солдатів убитими. Лише за останню добу українські захисники ліквідували близько 600 окупантів.

Не менш вражаючими виглядають і втрати росіян в техніці. Наприклад, одних тільки танків Росія втратила понад 3700 одиниць, ББМ – понад 7300. Все це змушує росіян гнати на фронт зовсім вже застарілу техніку, на зразок танків Т-55, які застаріли ще 50 років тому.

Вас також можуть зацікавити новини: