Окупанти влаштували атаку "шахедами" / фото ua.depositphotos.com

У ніч на 18 січня російські окупанти атакували 33-ма ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ та Курської області.

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил. Там додали, що також росіяни ударили двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області по Харківщині.

Військові зауважили, що основні напрямки удару були південь та північ.

Відео дня

"Силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 22 ворожі БпЛА. Ще кілька дронів – не досягли своїх цілей", - зазначається у повідомленні.

Інфографіка ЗСУ

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи, засоби РЕБ. Протиповітряна оборона працювала у межах Сумської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Хмельницької областей. 

Війна в Україні: новини 

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що війська РФ формують десантно-штурмові бригади для десантування позицій армії України.

У свою чергу експерт Олександр Мусієнко пояснив, що Росія не зможе реалізувати масштабну атаку, як у лютому-березні 2022 року.

Водночас сили оборони півдня України оцінили здатність РФ реалізувати висадку десанту з моря. На їхню думку, десантні кораблі в акваторії Чорного моря лише провокацією Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: